Projecten

Op deze pagina houden we iedereen op de hoogte van de grotere projecten die we aan het realiseren en/of aan het uitbouwen.
De diverse projecten vinden nu plaats in twee gemeenschappen, te weten Latriya en Sare Wallom (zie kaart)

Skill Center Latriya

Na het primair onderwijs willen we de jeugd van Latriya ook de mogelijkheid geven om een vak te leren, dus is er in 2022 met hulp van velen hard gewerkt aan het bouwen van een skills center. De planning is dat in 2023 in de nieuw gerealiseerde gebouwen les zal worden geven.

Primair Onderwijs

De school bestaat nu uit 15 klassen, met toiletten en drinkwater. Ook krijgen de kinderen een goede maaltijd.
Er krijgen nu al bijna 1100 kinderen les, door de impact in de regio hiervan is sinds enige tijd ook de overheid betrokken. De lerareren worden betaald door de overheid en ook het grote nieuwe schoolgebouw is een overheidsgebouw.
Wij blijven ondersteunen met bijvoorbeeld leermiddelen en onderhoud.

Medische post

De medischepost heeft 18 bedden, een douche en toiletten met stromend water, en een eigen apotheek en een laboratorium. Hier wordt onder andere bij malaria en kleine verwondingen hulp geboden. Vrouwen uit de hele omgeving kunnen hier op hygiënische manier bevallen. Baby’s worden de eerste levensjaren regelmatig (1X p.mnd.) gecontroleerd op hun lichamelijke ontwikkeling (consultatiebureau) en krijgen de nodige inentingen.
Het medisch personeel bestaat uit 15 personen, die gedeeltelijk uit inkomsten van de ziekenpost betaald worden. Ook onze hulp daarbij is geboden. Ook het onderhoud van het gebouw wordt door ons betaald. Ook is er recent een kleine ambulance aangeschaft zodat we nog sneller kunnen optreden bij spoedeisende hulp.

Tuinproject Sare Wallom

in Sare Wallom werd een grote groentetuin en bananenplantage gerealiseerd, die aan 80 vrouwen werk en voedsel verschaft. Het belangrijkste daarbij was zorgdragen voor goede irrigatie van de grond, daarvoor zijn er meerdere waterbakken neergezet .
Deze tuin wordt door de vrouwen onderhouden met hulp van de stichting om dit in de toekomt zelfstandig te kunnen doen. Waar in Sare Wallom eerst de mensen letterlijk doodgingen van de honger is er nu niet alleen genoeg te eten, er is zelfs een overschot dat weer verkocht kan worden in de lokale markt.

Uw donatie telt... geef

De projecten van stichting Handen ineen voor Gambia worden volledig betaald door onze sponsors. Dit doen zij door eenmalige giften, periodieke giften of een fonds op naam. Weten wat u kunt doen om onze stichting te helpen?