Nieuwsbrief augustus 2021

Beste sponsors en andere belangstellenden.

De jaren 2020/2021 brachten ongekende uitdagingen met zich mee. Wie had kunnen bedenken dat een virus de wereld op z’n kop zou zetten en dat het leven van iedereen er opeens heel anders uit zou zien.

Wat zijn we iedereen, vooral onze donateurs, ontzettend dankbaar die ervoor hebben gezorgd dat wij aan onze doelstellingen konden blijven werken en ondanks corona toch weer een en ander hebben kunnen bereiken. Vooral het kunnen geven van voedselhulp was voor ons een heel groot item.

En dat zal voorlopig wel even zo blijven, omdat toeristen nog steeds wegblijven. Mensen hebben absoluut niets meer en de overheid is niet in staat om hulp te bieden.

Desalniettemin kunnen we ook positieve geluiden laten horen.

De nieuwe (2e hands) ambulance is vanuit Nederland verscheept en doet al volop dienst in Latriya, bij onze ziekenpost. Acht rolstoelen hebben hun bestemming ook daar bereikt alsmede 4 rollators. Ook 40 tafeltjes en stoeltjes voor één schoolklas zijn nu, door inzet van dhr. Ben Lamers, onderweg in een container naar Gambia. Dank U wel!

Onze nieuwe hoofdonderwijzer doet het heel goed, met volle inzet voor school en kinderen. Wij, en ook onze manager in Gambia, Alassan, zijn blij met hem.

Met de geweldige medewerking van de Rotary Club Duiven wordt gewerkt aan de bouw van 3 lokalen. Een z.g. “skillscentre”, waar opgroeiende jeugd van de school, maar ook uit het dorp een vak kunnen leren, Denkt u aan timmerman, elektricien, loodgieter of coupeuse. Wat zal dat een vooruitgang zijn. Het grote nieuws hierbij is dat de Rotary voorlopig het plan heeft deze steun te continueren.

De steunpilaren voor de zonnepanelen waren aan slijtage onderhevig en zijn vervangen. Alsmede een stel plafondventilators.

Ons bestuurslid, Johnny Overdreef heeft, na meer dan 20 jaar trouwe dienst, besloten om zijn werkzaamheden te beëindigen. Wij hebben op gepaste wijze, dankbaar, afscheid van hem genomen en beraden ons op vervanging.

Dames en heren. In september begint het nieuwe schooljaar weer.  Blijft u ons  a.u.b.steunen, zodat meer dan 1000 kinderen onderwijs krijgen en onze medische post kan blijven draaien?  DANK U WEL!  Als u uw bijdrage automatisch via de bank stort, hoeft u natuurlijk niets te ondernemen.

HET BESTUUR.