Reisverslag Herbert juni 2021

De reis begon deze keer in Brussel, er waren geen vluchten van uit Schiphol i.v.m. Corona. Eddy was zo vriendelijk mij weg te brengen. Het is toch een rit van 2,5 uur.

Het vliegtuig was vol met mensen uit Senegal en Gambia…. geen toeristen!

En dat viel ook gelijk op in Gambia/Kololie.

De “strip” was bijna leeg. Daar waar anders het uitgaansleven in Gambia plaatsvindt waren maar enkele restaurants open. En heel weinig toeristen, alleen mensen die er wonen.

Het huisje zag er prima schoon uit en iedereen was er voor een heel hartelijk welcome!!!

Met de bloementuin kunnen ze weinig, planten worden gewoon op een lengte af gesneden. Idi kwam er heel statig aan, bijna niet te herkennen zonder rasta en met tanden! in zijn mond.  Een cadeau vorig jaar van ons.

En dan…. Latriya! Er is een nieuwe head master op de school!!! IK was heel mooi blij! Zoals Alassan zegt als hij heel blij is. Een goed gesprek met hem gehad hoe het nu verder gaat, Zijn dringendste wens was: nieuwe tafels en stoelen, alles was versleten en kapot. Bij thuiskomst in Holland werden al de eerste stoelen en tafels aangeboden via Ben Lamers, super!

Er heerste weer een heel ontspannen en prettige sfeer op de school.

Het medisch center: verzorgt, gezellig en heel blije gezichten toen ik kwam.

Met de staf een vergadering gehad en alle punten die we in een vergadering van ons bestuur besproken hadden doorgenomen. Het is allemaal begrepen. 20 jaar van investeren betaalt zich nu uit. Het loopt geweldig, en iedereen zet zich in voor ONS medisch center!!!

Skillcenter: Dankzij de Rotary Duiven kunnen wij een skillcenter in Latriya bouwen. Er zijn bouwvakkers druk bezig, de fundering en stenen zijn al klaar en er wordt nu aan de muren gewerkt. Het geheel wordt straks een center met 3 lokalen waar jeugd uit het dorp opleiding kan krijgen o.a. als timmerman, loodgieter en coupeuse. Goed om te zien hoe hard er aan gewerkt wordt.

Sare Wallom: Ontvangst was een koning waardig! Eerst veel gepraat met de mannen en dan… dansen! De vrouwen wisten niet van ophouden. Helaas kon ik vanwege mijn Neuropathie niet meedansen, erg jammer.

De tuinen lagen er schitterend bij en de vrouwen lieten met trots hun tuinen zien. Zoete aardappelen, paprika, bitter tomaten etc.  Alles staat er dankzij het water en harde werk van de vrouwen, schitterend erbij.

Dezelfde Nacht een baby geboren. Even spannend, is het een jongen dan moet hij Herbert heten, het werd een meisje, en haar naam… Shanna

Ook de vrouw van onze Manager, Yerro, is hoogzwanger. In de nacht van mijn vertrek uit Gambia werd een meisje geboren, ja hoor genaamd: Jolanda.

Er was die nacht in Sare Wallom een heel heftige storm, bij veel huisjes waren de daken afgewaaid of muren omver geblazen. Ik kon er dankzij jullie, sponsoren, financiële hulp bieden.

Verder stond ook het uitdelen van kleding en hulpmiddelen op mijn programma waardoor je altijd veel blije en dankbare mensen ontmoet!

Een halve dag beach kon er wel af.

Al met al waren het heel relaxte en waardevolle 17 dagen

Lieve groeten

Herbert Damen