Nieuwsbrief februari 2021

Dames en heren,

In onze nieuwsbrief van augustus jl. hebben wij u geïnformeerd over het feit dat wij onze nieuwsbrieven graag, naar wie dat mogelijk is, per e-mail willen verzenden. Dat scheelt ons veel in kosten en energie. Als u hierop gereageerd hebt, ontvangt u die brief nu ook op die manier. Misschien zijn er onder u nog mensen die nog niet gereageerd hebben en dat wel goed vinden. Wilt u dat dan alsnog even laten weten op onze mail: herberthenk@yahoo.de Dank u wel!

Gelukkig konden we, ondanks de wereldwijde crisis nog mooie dingen realiseren.

*Dankzij uw hulp en in dit geval extra hulp konden we een geschikte auto vinden en verschepen, die nu inmiddels gereed is om als ambulancedienst te doen bij ons ziekenhuisje in Latriya.

* We hebben drie klassen in de school, met nieuwe hoofdonderwijzer, kunnen voorzien van goede tafeltjes en stoeltjes.

* Het dak van de school in ons tuinproject in Sare Wallom is, weer met extra hulp, geheel vernieuwd en de watervoorziening van de tuin vernieuwd.

We zijn de laatste tijd erg druk geweest met het organiseren van voedselpakketten, nu de economische crisis heel erg toeslaat. Er komen sinds maart vorig jaar geen toeristen meer en dat zal voorlopig nog wel zo blijven, terwijl Gambia voor een heel groot gedeelte economisch afhankelijk is van het toerisme. Bijna dagelijks krijgen wij als bestuur wel verzoeken om hulp, omdat ze, simpel gezegd, gewoon honger hebben of de huur van hun huisje (Lees: hutje) niet meer kunnen betalen en op het strand moeten slapen.

Wij kunnen, dankzij uw hulp, gelukkig nog steeds de salarissen van onze medewerkers (15 Gambianen) betalen. Deze mensen hebben hoegenaamd geen last van het wegblijven van toeristen, alhoewel het vaak gebeurde dat er gewaardeerd bezoek(toeristen) kwamen en daardoor weer financiële hulp ontstond in de vorm van sponsors, die erg onder de indruk waren van ons werk en met eigen ogen zagen wat er met het geld gebeurt.

Dames en heren, voorlopig moeten wij ons blijven concentreren op voedselhulp en worden andere zaken, zoals onderhoud gebouwen en materieel even opgeschort.

Voor ons reden genoeg om u te vragen ons aub te blijven steunen. En mocht het in uw omgeving ter sprake komen, maakt u dan aub een beetje reclame voor onze stichting. Nieuwe sponsors zijn natuurlijk van harte welkom. Uw geld komt goed terecht.

Kortom, dames en heren, BLIJFT  U ONS AUB  HELPEN TE HELPEN!

Niets wat we moeten doen, maar veel wat we kunnen doen.

Namens het bestuur

Henk Hendriks, secr.