Nieuwsbrief April 2020

Aan onze sponsors en andere belangstellenden

De voorzitter, Herbert Damen en de secr. Henk Hendriks, zijn in maart  teruggekomen van een wat langer verblijf in Gambia.

Ruim 80 mensen, sponsors en potentiële sponsors,  hebben we op visite gehad, die weer met eigen ogen hebben kunnen zien wat er met uw geld gebeurd. Reacties als: Fantastisch, Geweldig en andere superlatieven zijn dan ons deel.

  1. Het meest in het oog springend is het feit dat, ons project, nu is aangesloten op het officiële stroomnetwerk van NAWEC. Het was een duur grapje, maar met uw hulp en extra’s van een paar sponsors hebben we de kosten van € 6.500,– kunnen opbrengen. Een lang gekoesterde wens in vervulling. Het hele dorp gaat straks mee   profiteren. Het heeft heel veel overleg en strategie gekost, maar nu krijgen we enthousiaste reacties. De zonne-energie voorziening, die door kostbare accu’s en omvormers lang niet altijd goedkoop is.  blijft wel als reserve functioneren.
  2. De watervoorziening (2 tanks van 2000 liter elk) is vernieuwd. Twee pompen moesten vervangen worden.
  3. De verloskamer in de medische post en de verbandkamer zijn helemaal gerenoveerd zodat er nu op nog hygiënischer wijze gewerkt kan worden.
  4. Sare Wallom, ons tweede dorpje met een tuin project,  is ook helemaal voorzien van nieuwe waterleiding .Ook hiervoor dank voor extra financiële hulp. De hele bananenplantage , een onderdeel van de grote tuin, ging bijna verloren, maar is gered. Het dak van de school wordt binnenkort vernieuwd.
  5. Individueel hebben we veel mensen kunnen helpen. Onze laborant, Momodou,  heeft een nieuwe, nu goede, prothese voor zijn afgezette been. Met welkome hulp van een sponsor/bezoeker hebben we de waterput van onze ambulance chauffeur, die droog stond,  kunnen uitdiepen. Er is weer water! De hele buurt mag meeprofiteren. De schoonmaakster Fatou,  heeft een nieuw bed gekregen, na brand in haar huisje. Er zijn zakken rijst en flessen olie gebracht naar de allerarmsten. Alassan, onze manager, kent iedereen.

Kortom, dames en heren, het was een vruchtbare tijd en we zijn nog steeds dankbaar voor uw hulp. Zeker nu ook in Gambia het Coronavirus heeft toegeslagen. Het toerisme, voornaamste bron van inkomsten, ligt helemaal plat. Alle toeristen zijn weg en dat 2 maanden voor dat de regentijd van 4 maanden begint, als er sowieso geen toeristen komen.

Hulp blijft geboden.

Al met al, gaat het goed met ons project en we hopen natuurlijk dat u ons blijft steunen. Misschien kunt u mensen in uw omgeving nog eens attent maken op onze web-site : www.gambia-hah.nl . Ieder sponsor is meer dan welkom.

Lieve mensen, dank, heel veel dank, voor uw hulp.

Wij geven u nogmaals de verzekering dat uw geld goed besteed wordt.

DANK U WEL !! HET BESTUUR.