Nieuwsbrief Maart 2019

Aan onze sponsors en verdere belangstellenden.

Hier is onze nieuwste nieuwsbrief.

Na een langer verblijf van voorzitter Herbert Damen en secretaris Henk Hendriks kunnen wij u het volgende melden.

Het was druk, deze keer. Meer dan 70 mensen mochten wij ontvangen. Sponsors en potentiële sponsors.  Mensen die met eigen ogen en vooral met veel waardering hebben gezien wat er in Latriya, ons dorpje, is gerealiseerd. “Wat mogen jullie trots zijn”, is de veel gehoorde opmerking. En dat zijn we ook. En zeker ook dankbaar voor uw nog steeds nodige hulp.

Gebeurtenissen sinds onze laatste nieuwsbrief (sept.2018):

Het huisje voor de nachtwacht is gebouwd en de grote poort naar het terrein van de medische post is hersteld. Dit voor de veiligheid, vooral ’s-nachts.

De forse uitbreiding van de wachtruimte voor patiënten is klaar.

Er zijn twee nieuwe accu’s gekocht. (Nu zijn er weer twee aan vernieuwing toe)

Er is een kleine “personeelskamer gebouwd, zodat medewerkers zich daar kunnen omkleden

Door leerlingen van het Rietveld College uit Doetinchem is een prachtige bank gebouwd onder een grote, schaduwrijke boom , tegenover de medische post.

We hebben tamelijk veel  kosten gehad aan de auto, die voor ons onmisbaar is.

Het consultatiebureau ( 1x per maand) wordt steeds drukker. ( minstens 700 vrouwen met baby’s)

De watervoorziening stagneerde, doordat  twee pompen in de putten het tegelijk lieten afweten. Gelukkig hebben we met de hulp van een sponsor twee nieuwe pompen kunnen kopen.

Het laboratorium, waar iedereen razend enthousiast over is, is nog verder uitgebreid met apparatuur.

In Sare Wallom, ons tuinproject in het oosten, gaat heel goed. Daar is ook een nieuwe waterput gebouwd en de waterbassins in de grote tuin zijn gerenoveerd.

Er zijn plannen van een sponsors om Sare Wallom te voorzien van een tractor met ploeg voor het bewerken van de super mooie, grote groentetuin ( 700 x 300 mtr.)

Een hoogtepunt was ook weer het bezoek van 5 leerlingen met hun twee leraren van het Liemers College uit Zevenaar, die twee nieuwe toiletten bij de medische post hebben gebouwd en schilderwerk aan het bestaande gebouw hebben verricht. Hard gewerkt in hitte en stof.  DANK EN COMPLIMENT , zeggen wij.

Met groepen uit onze bezoekerslijst zijn we 4 keer naar Sare Wallom geweest. Een reis van twee dagen heen en terug. Vermoeiend,  zeker,  maar erg  motiverend als je de complimenten van de gasten weer mag ontvangen.    “Indrukwekkend”  is een veel gehoord compliment.

Er zijn vergaande gesprekken gaande met een sponsor over de vernieuwing van het solarsysteem in Latriya.

 IN UW AGENDA : OP 19 mei a.s. houden we weer een “ Gambiadag”. De kerkdienst is om 11.00 uur met  het bekende, enthousiaste  koor  “Sign of Friendship” o.l.v.  een nog enthousiastere John.

 ’s-Middags een bijzondere middag in de zaal, voor mij, secretaris , ook nog een verassing, omdat drie andere leden van het bestuur dit organiseren. We rekenen en hopen op uw komst.

Dames en heren, we blijven dankbaar voor uw onmisbare steun. Het werkt en werpt vruchten af.

DANK U WEL !!!                          en graag tot ziens op 19 mei a.s..

HET BESTUUR