REISVERSLAG GAMBIA HenH mei/jun 2018

Onze reis van 18 mei tot 5 juni 2018  werd vooral gekenmerkt door twee dingen. Positief en negatief.

Positief was zeker ons bezoek aan Sare Wallom, ons tweede project in het oosten,  een tuinbouwproject,  speciaal  voor vrouwen.

Er is daar in de afgelopen maanden, met behulp van een hele goede sponsor,  een brug gebouwd over een droog liggende rivier, die echter in de regentijd

( half juni tot eind september) veranderd in een tamelijk wild riviertje,  waardoor kinderen uit drie dorpen aan de andere oever de school niet konden bereiken en de vrouwen een omweg van 10 km. moesten lopen om de markt te bereiken. Er zijn vorig jaar helaas nog twee kinderen verdronken.

Er ligt nu een stevige brug van beton en staal. Hij werd geopend door de secretaris van de president in aanwezigheid van veel prominenten.

Ons bezoek viel in de Ramadan, zodat wij voorgesteld hadden om de brug officieel te openen voor het begin van die Ramadan. Dat is geen tijd om feest te vieren.
Toen wij kwamen was de officiële opening  dus al achter de rug, maar we  werden enthousiast onthaalt door veel dankbare mensen,  wiens leven weer iets makkelijker is geworden.
De manager ter plaatse, Yerro Baldeh, heeft als blijk van waardering voor zijn werk voor dorp en regio , van de president een motor gekregen.
Onze stichting krijgt steeds meer waardering, ook van de overheid.

Het negatieve  bericht was , dat een heel goede vriendin van ons  onverwacht was overleden.
Dan is Gambia wel heel ver weg. Gelukkig konden wij elkaar wat troost bieden.

Voor de rest gaat het heel goed, ook in ons dorpje Latriya. De ziekenpost heet nu officieel  “Health-Centre”, een speciale benaming  voor een post die ook 24 uur, dus dag en nacht,  bemand is.
We krijgen hele mooie rapporten van onze manager ter plaatse, dhr. Alassan Jah. Verder hebben we een keer een hele fijne, rustige tijd gehad.
Ook wat echte vakantie en rust voor ons zelf , maar toch  ook nog goed kunnen werken.

Het gaat goed, heel goed, in ons tweede vaderland en hopen, met de hulp van vele sponsors,  ons mooie werk nog lang te kunnen doen.

Dank aan iedereen en lieve groeten HENK en HERBERT

Hieronder een foto impressie.