2018 Nieuwsbrief februari

We hebben een erg enerverend, energie vragende, warme, maar zeer fijne tijd achter de rug.
We kregen heel veel bezoek. Er waren maar een paar dagen dat we alleen waren, maar dat hoort  bij het “vak”.
Voornaamste was dat al het bezoek weer erg enthousiast was en dat we  weer drie nieuwe sponsors  hebben.

Het gaat dan ook goed in Latriya. De school wordt grotendeels door de regering gerund, zij het met beperkingen, zodat onze hulp nog af en toe nodig is.
Het dak van de kleuterschool is vernieuwd en er zijn nieuwe meubeltjes voor de kleuterschool gemaakt. Alles door plaatselijke mensen !
De medische post doet het goed. De post is 24 uur bemand. zodat de mensen er altijd terecht kunnen. Er melden zich steeds meer patiënten.

We hebben weer opleidingen geregeld voor een elektricien en een loodgieter.

Er is nog veel meer gebeurd. Het laboratorium is geheel opgeknapt en ziet er perfect uit. De muur en poort bij de ingang naar de medische post zijn geheel vernieuwd en ziet er nu heel mooi uit.
De apotheek ziet er ook  mooi en  geordend uit en de zonne-energie is uitgebreid en wordt nog verder aangepast.

Voormalig kantoor van onze manager en het huis van de dokter en nog een ruimte in dat blok van drie,  zijn van waterleiding voorzien en worden verhuurd.
Er is een groot kippenhok gebouwd. Er worden straks kippen gehouden, bestemd voor de verkoop en voor de eieren.

De poort naar de ingang van de compound van onze manager, Alassan, is opgesierd met een erg mooie schildering, van een van onze sponsors.

We hebben uitgebreid twee keer vergaderd met de staf in Latriya en dat werpt ook vruchten af. Steeds meer beseffen ze hun eigen verantwoordelijkheid. Hulp en aanwijzingen blijven echter nog wel nodig. Er is een plaatselijk comité gevormd, de V.D.C. ( Village Development Commitee)  die ook de gang van zaken in de gaten houdt. Ook hebben we vergaderd met de oudsten van het dorp, de gemeenteraad. Ze blijven heel erg dankbaar . Ze weten nu dat de stichting hun dorp Latriya op de kaart gezet heeft en in bijna heel Gambia wordt er jaloers gekeken naar ons project.

We hebben heel veel dozen in de store opgeslagen. Dozen, aangekomen met twee containers. Er waren o.a. twee rolstoelen bij voor twee gehandicapte kinderen. Wat een feest om die te mogen geven en mensen zielsgelukkig te maken. De dozen met kleding zijn grotendeels naar de V.D.C. , voornoemd, gebracht, die er voor zorgt dat het allemaal eerlijk verdeeld wordt.

Babykleding houden we in de store en ziekenhuis en bij iedere bevalling, (minstens een per week) krijgt de moeder een pakketje babykleding mee.
Onze, manager, Alassan werkt heel hard,  met hart en ziel. Een ontmoeting met de minister of health ging op het laatste moment niet door, omdat hij plotseling door de president weggeroepen was.

We zijn twee keer met sponsors op bezoek geweest bij ons  2e  project, in  Sare Wallom, in het oosten. Een hele reis, waar je twee of drie dagen voor nodig hebt.
Onze sponsors waren heel enthousiast, ondanks lichte ontberingen.  Yerro Baldeh, onze manager aldaar,  is ook een harde werker,  die zijn dorpje helpt met dit grote tuinproject voor vrouwen.

Dankbaar kijken we terug op een waardevolle reis en blijven u dankbaar voor uw onmisbare steun.

namens het bestuur,

Herbert Damen, voorz. en Henk Hendriks, secr.

Tevens zijn er nieuwe foto’s en video’s beschikbaar. Klik hier voor de foto’s en hier voor de video’s