Nieuwsbrief April 2017

Aan onze sponsors en andere belangstellenden

Dames en heren,

In onze vorige nieuwsbrief ( okt.’16) hebben wij aangegeven dat de schade, die ons project opliep door de natuurramp in aug.2015, grotendeels hersteld was. Nu, in april, kunnen wij melden dat die schade helemaal hersteld is. Dat hebben wij, Shanna Sowe, bestuurslid, & Henk Hendriks, secretaris, kunnen constateren toen wij in februari j.l. weer naar Gambia geweest zijn. Nogmaals heel veel dank aan allen die ons geholpen hebben.

Een enthousiaste groep leerlingen van het Liemers College uit Zevenaar hebben, onder leiding van twee gedreven leerkrachten,  fantastisch werk verricht door het hele project opnieuw te schilderen. Het was weer een heel mooie ervaring om met deze jonge mensen samen te werken.

Er is weer een extra kleine wachtruimte gebouwd bij de medische post, speciaal voor zwangere vrouwen, die eens per maand ter controle komen.

Nieuwe meubeltjes voor 2 klassen van de kleuterschool zijn plaatselijk in de maak. Ook het dak van de kleuterschool wordt in de vakantie mrt./apr. vernieuwd.

In de medische post gaat het heel goed. Om u een indicatie te geven van wat daar gebeurd. Volgens rapporten van onze manager zijn in maart j.l.  206 patiënten geholpen.  20 ziekteklachten waren aan de orde. O.a. 34 gevallen van diarree, 33 keer griep, 10 keer malaria, 16 keer infecties, 31 keer ernstige buikpijn. 8 verwondingen door ongeluk.  En er zijn 15 baby’s op hygiënische wijze geboren.

Het nieuwe project in het oosten, in Sare Wallom, waarvan wij in de vorige nieuwsbrief ook al spraken, gaat ook goed.
De opbrengst van de tuin is heel goed. Foto’s hebt u misschien wel op facebook gezien.

Kortom, beste mensen, het gaat goed in Gambia, dankzij uw steun. Zonder dat konden we ons mooie werk niet doen en de ontwikkelingen zijn heel goed te noemen. De contacten met regering worden steeds intensiever en de nieuwe president, mr, Adama Barrow,  wekt heel veel vertrouwen voor het land. Deze nieuwe  man heeft in Londen gestudeerd en zoekt veel toenadering naar het Westen. Heel hoopgevend.

Dames en heren, heel graag willen wij u en iedere belangstellende uitnodigen voor onze Gambiadag op Zondag 21 mei a.s..  Kerkdienst om 10.30 uur in RK Kerk op de Markt te Lobith. Medewerking door het koor “Sign of Friendship” olv John Stinissen. Het gaat weer druk worden. Daarna koffie met cake in Gildehuis, Dorpsdijk, niet ver van de kerk. Onze burgemeester, mevr.Schadd, zal ook aanwezig zijn. Er is Gambiaanse muziek en dans en er zijn kleine hapjes te koop. Verkoop Gambiaanse spullen en kleine verloting.

ALLEN HARTELIJK WELKOM !!!!