Reisverslag bezoek februari 2017

Henk, de secretaris is met Shanna, bestuurslid en haar man Sulayman 14 dagen naar Gambia geweest.
Shanna heeft op heel goede manier een groep leerlingen van het Liemers College uit Zevenaar begeleid, die, onder begeleiding van twee fijne leerkrachten, heel mooi schilderwerk aan medische post en ziekenhuisje hebben afgeleverd.

Er is ook door plaatselijke bevolking weer een nieuwe, kleine wachtruimte voor zwangere vrouwen bijgebouwd. Die werd ook geschilderd.
Er is een nieuwe vlaggenmast gemaakt, waar de Gambiaanse vlag fier naast de Nederlandse wappert.

Het project loopt heel goed. De mensen weten steeds meer verantwoordelijkheid te nemen. Het gaat gewoon goed. De ramp van 2015 is bijna vergeten.

We hebben ook veel administratieve dingen kunnen regelen, waar je ook in Gambia niet aan ontkomt.
Ook is besloten dat er voor de kleuterschool nieuwe stoeltjes en banken worden gemaakt (in Gambia!) en dat het dak, wat nu 15 jaar oud is, wordt vervangen.
De lagere school met 5 klassen draait goed, maar er is te weinig ruimte voor de vele leerlingen die in de loop der jaren zijn gekomen.
De regering is van plan om 6 nieuwe klaslokalen erbij te bouwen, alsmede een high-school. Een droom wordt dan werkelijkheid, maar er zal nog veel overleg nodig zijn.

De sfeer in het hele land is heel ontspannen, na het uiteindelijke vertrek van de oude president, Jameh, een tiran, waar de bevolking veel onder geleden heeft.
De nieuwe man, Adama Barrow geeft veel hoop voor de toekomst, mede door het feit dat hij nu reeds veel toenadering naar Europa en de rest van de wereld zoekt.
Hij heeft ook in Engeland gestudeerd.

Kortom, fijn, dat we u deze positieve mededelingen kunnen doen.