2015 januari Herbert en Henk in Latriya

Verslag bezoek Herbert, voorzitter en Henk, secretaris aan Latriya/Gambia

van 12 jan. tot 3 feb. 2015 

=====================================================

Blij verrast werden we door de aanblik van ons project waar we enige tijd niet geweest waren.

Ons bestuurslid, Shanna, woonde al ongeveer een half jaar in Gambia. o.a. om in die tijd te trouwen met haar gevonden grote liefde Sulayman.

Maar buiten die voor haar grote gebeurtenis, heeft ze fantastisch werk verricht voor onze stichting, met name voor de medische post die aan renovatie toe was.

Gebouwen en interieur hebben erg te lijden onder de klimaatwisselingen in Gambia en van het ongedierte, vooral termieten, die op en in bijna alles hun vernietigende werk doen en waar bijna geen kruid tegen gewassen is.

Het hele ge bouw was prachtig opgeschilderd. Alle ruimtes zijn voorzien van nieuwe plafonds in de vorm van golfplaten, die mooi wit geschilderd zijn.

Elke ruimte heeft nu ventilatoren om in de grootste hitte enigszins verkoeling te brengen.

Daarvoor was ook een extra zonnepaneel nodig voor de stroomvoorziening.

Alle gordijnen en beddengoed is vernieuwd met materiaal van dezelfde kleur stof. 

De vloer in  apotheek is voorzien van mooie tegels en er zijn twee prachtige stalen kasten aangeschaft voor het overzichtelijk opslaan van de medicijnen.

Het bureautje van dr. Buba was aan vernieuwing toe en is door onze eigen timmerman vervangen.

Kortom, onze medische post mag gezien worden en wordt beschouwd als een voorbeeldfunctie voor de hele regio. Aldus artsen en verplegers uit grotere ziekenhuizen die regelmatig naar Latriya komen voor onderzoek van baby’s en zwangere vrouwen.

Shanna is intussen ook in onze aanwezigheid en veel familieleden, vrienden en collega’s getrouwd. Wat een geweldige dag hebben we gehad !

We hebben diverse keren vergaderd met de hele staf in Latriya en weer goede afspraken gemaakt. We hebben inmiddels 14 Gambianen in dienst.

We hebben ook weer veel bezoek mogen ontvangen en heel veel complimenten ontvangen voor wat er allemaal in Latriya gerealiseerd is.

Het was een geslaagd bezoek en we gingen heel voldaan naar huis, terug naar het koude Holland.

We zien de toekomst met heel veel vertrouwen tegemoet, alhoewel we de aanwezigheid van Shanna in Latriya wel zullen missen. ( Het oog van de meester, maakt het paard vet…….)

We hopen veel sponsors en andere belangstellenden te begroeten op onze Gambiadag die we houden op Zondag 31 mei a.s.. De dag beginnen we weer met een kerkdienst in de RK Kerk in Lobith. Aanvang 11.00 uur. De dienst wordt opgeluisterd door het welbekende koor “Sign of Friendship”o.l.v. dirigent John Stinissen. De dag wordt daarna voortgezet in het Saltgebouw aan de Dorpsdijk.

Herbert en Henk