Verblijf Gambia 7 – 17 mei 2014

Hallo Allemaal

“Even”weer naar Gambia geweest, dit keer om wat financiële zaken te regelen. Het einde van het toeristenseizoen was al in zicht en ik had een heel hotel voor mij alleen.Dat is niet echt fijn hoor, bijna geen personeel en alle voorzieningen zijn maar minimaal. Je kon bijna een kanon afschieten zonder iemand te raken. Geen aanrader dus. Maar in zo’n kort tijdsbestek kijk je weer eens heel kritisch naar datgene wat er staat en naar de mensen die er mee werken. Wel mensen, ik kan over Latriya zeggen……..Het gaat goed.

De school met de tuin en het gehele speelterrein was netjes onderhouden en schoon, het verfwerk kon ik nu met eigen ogen zien en het zag er zo fleurig en gezellig uit. Monique heeft met de Liemers College mensen een prachtig staaltje werk geleverd. Het was mooi om te zien hoe de boomgaard nu van onkruid ontdaan is en waar nu, naar alle waarschijnlijkheid, Casava is geplant. De regentijd is nu begonnen en dat is DE tijd om te planten.

De medische post….zo mooi overzichtelijk en georganiseerd,  ik heb op onze Facebook pagina foto’s en filmpjes gezet, om een korte impressie te geven. Het was lang geleden dat ik een “tracking day” (consultatiebureau) had bijgewoont en om dit nu weer mee te mogen maken was erg ontroerend, mooi en vooral kleurrijk. Een goed georganiseerde nuttige “happening”

De container was van het terrein verdwenen, die is nu verhuurd aan MRC in Fajara voor opslag, dat geeft weer een extraatje in de kas 🙂  En last but not least……………Onze manager Alassan en het personeel verkeren, volgens eigen zeggen, allen in goede gezondheid. Ze stralen blijheid en tevredenheid uit als ze bezig zijn met dit levenswerk van HAH. Dit is mede namens U allen mogelijk gemaakt, waarvoor nogmaals, ook namens Gambia,  onze hartelijke dank.

groeten, Trees