Herbert en Joachim in Gambia

Van 10 tot 26 april 2014 heeft ons bestuurslid, Herbert met zijn zoon ons project weer bezocht.

Het was voor zijn zoon, Joachim, een eerste bezoek aan Gambia en hij is geheel onder de indruk van het werk van zijn vader en de rest van het bestuur wat er in Gambia gedaan wordt.

Zij hebben geconstateerd dat de schooltuin, die door de leerlingen van het Liemers College opnieuw opgestart was er heel mooi bij lag en de plantjes het goed doen.

Ook de boomgaard, waar de laatste tijd extra aandacht aan besteed wordt zag er prima uit.

Er zijn wat reparatie aan diverse auto’s verricht. De auto’s hebben helaas veel te lijden van het klimaat en de slechte wegen.

Er is reparatie verricht aan het dak van het woonhuis van de manager, Alassan en aan het dak van het huisje van ons manusje van alles, Kalidou.

Diverse spanten van ramen en deuren zijn vervangen, omdat die worden opgevreten door de gehate termieten, waar bijna geen kruid tegen gewassen is.

De school, die met de kleuterschool door de regering grotendeels is overgenomen, draait goed en we hebben nu in totaal bijna 350 leerlingen. Allemaal kinderen, die zonder onze, en uw hulp, waarschijnlijk nooit onderwijs hadden gekregen. Diverse vergaderingen met regeringsfunctionarissen, de schoolleiding en de medische staf waren positief.

De generator voor de pomp voor watervoorziening van de schooltuin was kapot en er is nu een nieuwe pomp op zonne-energie geplaatst, zodat de schooltuin nu ook steeds genoeg water heeft wat nog steeds 40 meter diep wordt opgepompt. Ook komen nu medische post en school geen water meer tekort.

Kortom, het gaat goed en met uw broodnodige steun kunnen we nog veel goed werk doen.

We hopen nog steeds op uw steun te mogen rekenen.

Herbert en zijn zoon Joachim zijn erg voldaan naar Holland teruggekeerd.