Nieuwbrief Augustus 2013

In juni heeft onze secretaris, dhr. H. Hendriks, weer het project bezocht en is ook weer voldaan teruggekomen.
Tijdens zijn verblijf is de gebouwde derde klas van de lagere school, waarvan wij in onze vorige nieuwsbrief gewag maakten, officieel geopend en in gebruik genomen. Tevens is er een nieuw gebouwtje geopend waarin een kantoortje voor de hoofdonderwijzer van de lagere school, alsmede een klein keukentje gevestigd is, geopend. Het zijn weer degelijk geconstrueerde gebouwen, gerealiseerd door de nederlandse  “Stichting Bouwen”, die,  met Gambiaanse werknemers,  prima, stabiel werk afleveren.  Het is de bedoeling dat vanaf het nieuwe schooljaar (september) de kinderen nu ook tussen de middag een kleine maaltijd verstrekt krijgen. Dit eten wordt verstrekt door  het“World Food Program”van de  Verenigde Naties. Samen met de kleuterschool krijgen nu ruim 200 (!) kinderen onderwijs.

Het is een feest te constateren dat het goed gaat met ons project en om u te kunnen melden dat uw geld nog steeds heel goed besteed wordt en op de juiste plaats terecht komt. Realiserende, dat er 15 jaar geleden helemaal niets stond in Latriya, ons dorpje, zijn we toch een beetje trots op wat er allemaal gebeurd is. Veel bezoekers, die wij reeds mochten ontvangen, kunnen dat beamen. En ook u allen bent natuurlijk van harte uitgenodigd om persoonlijk een keer een kijkje te komen nemen. Welkom !! Gambia is bovendien een heel mooi vakantieland. Vermijd dan wel de regenperiode ( juni t/m september). Te warm en te vochtig !

De medische post draait op het ogenblik weer op volle toeren, gezien de malaria-uitbraak zoals altijd tijdens en na de regenperiode. Zeer tevreden zijn we ook met het medisch team.

Binnenkort zullen de functies in het bestuur anders verdeeld worden. Geen nieuwe bestuurleden, dus,  maar een wisseling van de functies, Gezien de leeftijd van enkelen van ons een goede ontwikkeling. U hoort nog van ons hierover.

Onze manager, dhr. Alassan Jah, gaat weer voor zijn laatste drie maanden computercursus. Hij heeft alle vorige sessies “cum laude” afgesloten. Nog steeds zijn we heel blij met een eerlijke, betrouwbare man, die met hart en ziel werkt voor de stichting en zijn dorp.

Dames en heren, u heeft kunnen lezen dat uw geld nog steeds heel goed besteed wordt. Uw steun blijft nog steeds nodig, maar de ontwikkelingen zijn er dan ook naar.  Mogen wij u daarom vriendelijk herinneren aan uw donatie van € 70,– per jaar ?  Het rekeningnummer staat onderaan deze website. Mensen die meer doneren weten dat zelf wel en  als u  uw donatie automatisch overmaakt hoeft u natuurlijk niets te doen.

Dames en heren, wij blijven uw dankbaar voor uwe onmisbare steun.

HET BESTUUR