Nieuwsbrief maart/april 2022

Beste sponsors en andere belangstellenden

In onze laatste nieuwsbrief ( aug/sept 2021) hebben wij al vermeld dat we zoveel mensen konden blij maken met een voedselpakket. Mede door extra hulp van velen van u konden wij meer dan 100 pakketten bezorgen bij de mensen die, op aanwijzing van onze manager, Alassan en zijn vrouw, absoluut niks meer hadden. Wat een dankbare taak! Ook spraken we over een Skillscentrum dat gebouwd zou worden door de Rotary Club in Duiven. Dat staat er inmiddels. Vier klassen ambachtsschool waar de wat oudere leerlingen ook een vak kunnen leren, alles onder toezicht van de overheid, zodat ze straks ook een diploma kunnen halen. De Rotary club heeft toegezegd om de hulp in de toekomst te continueren.

Vlak voor het vertrek van Herbert en Henk, vice voorzitter en secretaris, kregen wij uit Gambia bericht dat onze schoolgebouwen die na 20 jaar in verval raakten, door de Wereldbank met samenwerking van de Gambiaanse regering en dus ook met uw hulp, helemaal opnieuw gebouwd worden. Eenmaal in Gambia konden Henk en Herbert met eigen ogen zien, hoever die plannen al gevorderd waren. Een, voor ons, emotionele ervaring.   Ons “zorgenkind” is gered!   Mede door deze nieuwbouw beschikken we straks over 15 klassen, waar ruim duizend kinderen onderwijs genieten.

Kinderen,  die inmiddels ook tijdens de middagpauze een maaltijd krijgen via de WHO (World Health Organization). Een geweldige vooruitgang !

Na een hevige storm hebben we diverse mensen kunnen helpen met de reparatie van hun huisjes.

Soms hebben we bij het spreekuur van de dokter gezeten. Regelmatig komt het n.l.  voor dat de mensen het consult en/of de medicijnen niet, of gedeeltelijk niet, kunnen betalen. De stichting sprong dan bij, want we gaan nog steeds uit van het standpunt dat mensen zonder geld ook geholpen moeten worden.

We hebben heel veel kleding, vooral babykleertjes, kunnen verdelen die wij per container verscheept hadden. De babykleertjes vooral tijdens het maandelijkse consultatiebureau (trecking day) wanneer gemiddeld 600 vrouwen uit verre omgeving komen om hun baby te laten controleren op hun lichamelijke ontwikkelingen en de nodige injecties krijgen. Daarvoor hoeven ze niets te betalen. Ook zwangere vrouwen worden preventief onderzocht.

De verbandkamer is geheel verbouwd om meer hygiëne te bevorderen, alsmede is de ruimte waar de bevallingen plaats vinden opgeknapt.

Een Nederlandse orthopedisch chirurg. dr. H de Vries, heeft een invalide jongen met O-benen geopereerd en die, na fysiobehandeling door mevr. Lintsen, komende uit Tolkamer en werkzaam in Zwitserland, weer kan lopen. Ook onze laborant, Momodou is door die chirurg geopereerd aan een klompvoet en kan nu, sinds zijn jeugd, zonder pijn lopen.

Ook in Sare Wallom in het oosten van Gambia gaat het goed met de groentetuin, waar meer dan 80 vrouwen werk hebben. Daar is alleen nog behoefte aan een 2e hands pick-up (auto) om de oogsten naar een markt of naar kooplui te kunnen vervoeren. Nu moet voor dat vervoer betaald worden, wat niet goedkoop is en we zijn op zoek naar hulp in deze kwestie.

Kortom, dames en heren, uw geld wordt nog steeds heel goed besteed en komt daar terecht waar het voor bestemd is. Wij durven u dan ook te vragen om ons te blijven steunen.

Heel veel dank daarvoor, mede namens de bevolking van Latriya Village en Sare Wallom Gambia

HET BESTUUR

ps. u kunt foto’s van de projecten bekijken op onze website !!

ALS AANRAKEN VERBINDEN WORDT, VOLGT DELEN VANZELF